Medya

Yiğit Akü, akü sektöründe birinci oldu

Yiğit Akü, akü sektöründe birinci oldu
İSTANBUL, (DHA) – ‘Türkiye’nin Otomotiv Sektöründeki ilk 100 İhracatçı’, Uludağ Otomotiv Endüstri İhracatçıları Birliği (OİB) TİM tarafından derlendi. 100 firması arasında 24’ncü olan Yiğit Akü, akü sektöründe ise birinci sırada yer aldı.
2019 yılındaki yeni yatırımları ile birlikte Ar-Ge ve Ür-Ge’deki başarılarını devam ettirmeyi hedefleyen Yiğit Akü, önemli bir başarının sahibi oldu. Uludağ Otomotiv Endüstri İhracatçıları Birliği (OİB) TİM tarafından sıralanan ‘Türkiye’nin Otomotiv Sektöründeki ilk 100 İhracatçı’ firması arasında 24’ncü olan firma, akü sektöründe ise birinci sırada yer aldı.
“TÜRKİYE’DE YERLİ VE MİLLİ TEK AKÜ ÜRETİCİSİYİZ”
Konuyla alakalı açıklamada bulunan Yiğit Akü Genel Müdürü Erinç Çetin Miser, “Yiğit Akü olarak, 5 kıtada 90’dan fazla ülkeye ihracat yaparak 250 milyon dolarlık ihracat kapasitesine ulaştık. Aynı zamanda otomotiv endüstrisinde en fazla ihracat yapan otomotiv ve yan sanayi şampiyonları arasında da yerimizi aldık. Akü sektöründe 40 yılı aşkın deneyimimiz var. Üretim teknolojisindeki farklılığı ve Türkiye’de tek yerli ve milli akü üreticisi olma özelliğini gururla taşıyoruz” dedi.
Başarılarını sürdürmek için çalışmaya hız kesmeden devam edeceklerini belirten Genel Müdür Miser, “Türkiye ve Avrupa’nın en prestijli otomotiv endüstrisi fuarı Automechanika İstanbul ve Güneş enerjisi alanında dünyadaki son teknolojilerin sunulduğu Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı Solarex İstanbul’da da güzel ilişkiler kurduk. Global arenadaki uluslararası fuarlarda yer almaya ve Türkiye’nin milli aküsünü global arenadaki fuarlarda lanse etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.