Medya

Yiğit Akü, Her Yıl En Az Bir İnovatif Ürün Hedefliyor

Akü tamiriyle başladığı faaliyetlerini bugün teknolojiye dayalı üretime dönüştüren Yiğit Akü, global pazarda inovatif ürünlerle büyüme hedefinde. Ar-Ge çalışmalarıyla akıllı aküleri üreten, patentini aldıklarım söyleyen Yiğit Akü Genel Müdürü Erinç Çetin Miser, “Ayrıca elektrikli araçlar için lityum iyon bataryaların üretimine 2014 yılında başladık. Bu konuda yatırımlarımız sürüyor.

Önümüzdeki dönemde elektrikli araçlara ve savunma sanayiine yönelik lityum pillerin Ar-Ge, üretim ve ticarileşme faaliyetleri ön planda olacak” dedi. Her yıl en az bir inovatif ürün ile teknolojiyi geliştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Miser, “Ar-Ge’nin tüm alanlarda yerlileşme sürecine pozitif katkı sağlaması temel stratejüerimizden birisi. Özellikle ithalata dayalı batarya teminini kritik sektörlerde önleyerek, ithalatın azalmasına katkı sağlamak istiyoruz” diye konuştu. Patentini aldıkları akıllı akü hakkında bilgi veren Miser, “Akü sayesinde aracın kaputunu açmadan, akıllı telefona indirilen bir uygulama ile araç ve akünün şarj durumu hakkında bilgi sahibi edinmek mümkün hale geliyor. Akünün üzerindeki bluetooth vasıtası ile akıllı cep telefonu ile kablosuz iletişim sağlanabiliyor. Küresel ölçekte patenti sadece bize ait olan bu ürün, Ar- Ge çalışmalarımızın bir sonucu” ifadelerini kullandı. 2015’in Ocak ayında yeni ürünleri Prestige V3’ü iç pazarda duyurduklarını, ardından global pazarda da tanıttıklarını anlatan Miser, söz konusu ürünle ilgili tanıtım ve Ar-ge faaliyetlerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

Erinç Çetin Miser, ayrıca starter ve endüstüriyel akü pazarında kalite ve ürün verimliliğine yönelik çalışmalara da devam edeceklereni belirtti.