Medya

Dünyanın İlk “Akıllı Akü” Üreticisi

Türkiye İnovasyon Haftası İnovaLlG Ödülleri’nde, İnovasyon Kaynakları kategorisinde ilk üç firma araşma giren Yiğit Akü, 1976 yılından buyana değerleri ve kalitesinden ödün vermeyen, yenilikçi, genç ve dinamik kadrosuyla otomotiv sanayisine değer katmaya devam ediyor.

Kuruluşundan itibaren akü sektörüne çok önemli katkılarda bulunduklarını, kendi alanında önemli bir üretici olarak dünyanın otomotiv devleriyle çalıştıklarını dile getiren Yiğit Akü Genel Müdürü Erinç Çetin Miser, halen Türkiye dışındaki ortaklık ve iş birlikleriyle Orta Doğu ve Afrika Bölgeleri dâhil toplam dört fabrikada faaliyet gösterdiklerinin, yıllık 7 milyon akü üretim kapasitesine sahip olduklarının altını çiziyor ve geliştirdikleri ürünlerle sektörde yarattıklan farkın anahtarı olarak inovasyona verdikleri öneme işaret ediyor. İnovatif ürünler marka değerine katkı sağlıyor

Erinç Çetin Miser, Yiğit Akünün inovasyona verdiği önemi vurgularken, “Türkiye’nin Ar-Ge Şampiyonları” listesinde ilk 100 içerisinde yer aldıklarını da anımsatıyor ve “Hem çevreci hem de inovatif bir marka olarak, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin içerisinde kurduğumuz  laboratuvarda, çevreye minimum zararı veren; elektrikli araçlara özel Li-Ion aküyü geliştirdik” diyor. Elektrikli ve hibrit araç uygulamalarının ihtiyaç duyduğu enerji depolama çözümlerinde Yiğit Akü’nün sürdürdüğü çalışmalarla öne Çıktığını ifade eden Miser, “Yiğit. Akü, 2008 yılında enerji depolama sistemlerini geleceği ile ilgili vizyonunu belirledi ve 2011 yılında SAN-TEZ kapsamında desteklenmiş olan ‘Elektrikli Araçlar için Lityum-iyon Hücre Geliştirilmesi’ konulu, Türkiye’de bir ilk olan, elektrikli araçlar için yüzde 100 yerli prototip Li-iyon hücre üretimi gerçekleştirdi; bu teknolojinin seri liretime geçişi için gerekli teknik bilgi altyapısını oluşturdu” diyor. Miser. son olarak, teknolojinin son noktası “Akıllı Akü”yü üreterek, dünyada bir ilke imza attıklarının, inovatif yaklaşımla önümüzdeki beş yıl içerisinde 150 ülkeye ihraç yaparak OEM konusunda Avrupa’da yüzde 10 pazar payına sahip olacaklarının altını çiziyor.

Etiketler