Medya

Yeni Pazarlar

Yiğit Akü, üç kardeşin girişimiyle 1976 yılında 50 lira sermayeyle kuruldu. O yıl 80 metrekarelik bir atölyede 3 kişi olarak başlayan iş, bugün 40 bin metrekarelik alanda 600 çalışanla yola devam ediyor Şu anda Türkiye’de 90 ana bayi ve 6 bin tali bayiyle hizmet verdiklerini belirten Yiğit Akü Genel Müdürü Erinç Çetin Miser. dünyada 5 kıtada 92 ülkeye ihracat yaptıklarının da altını çiziyor. Geçtiğimiz yılı yüzde 20 büyüme oranı ve 140 milyon dolar ciroyla kapatan Yiğit Akü. performansından memnun. Seri Üretim kapasitesini yatırımlarla destekleyerek global krize rağmen büyümeyi başardıklarını söyleyen Miser; inovatif ürünlerin de büyümelerine katkıda bulunduğunu açıklıyor. Erinç Çetin Miser. 2016’nın da koşullar açısından geçtiğimiz yıldan farklı olacağını düşünmüyor. “Temkinliyiz ancak risk almaktan çekinmeyeceğiz. Önümüzdeki yıl da minimum yüzde 15 büyüme hedefliyoruz” diyor.

Yiğit Akü, bu yıl büyümeyi ihracat pazarlarını genişleterek, yenilikçi ürün sayısını artırarak yakalamayı planlıyor. Bu noktada ne tür aksiyonlar alacaklarını Miser şöyle açıklıyor: “Gündemimizin en önemli maddesi yeni pazar stratejileri oluşturmak ve pazarlarımızda talep edilen yeni ürünlere cevap vermek olacak. Global piyasalarda ihracat yaptığımız ülke sayısını 100’ün üzerine çıkarmak için yeni pazarlama ve ürün stratejilerimizi hayata geçireceğiz AR-GE’nin tüm alanlarda bu sürece katkı sağlaması temel stratejilerimizden birisi. İhracat potansiyelini artırmak için yüksek rekabetçilık yaratabilecek ürünler üzerindeki AR-GE çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız Bu anlamda önümüzdeki dönemde elektrikli araçlara ve savunma sanayine yönelik lityum pillerin AR-GE. üretim ve ticarileşme faaliyetleri ön planda olacak. Endüstriyel akü pazarında gerek ürün kalitesi gerek ürün verimliliği üzerine olan çalışmalarımıza da hız kesmeden devam edeceğiz.”

“YENİ HEDEF AVRUPA OLACAK” 

Yiğit Akü’ nün gelecek 5 yıllık planı hazır. Şirket önümüzdeki 5 yıl içinde sektörel anlamda 150 ülkeye ihracat yapmayı planlıyor. OEM (Original equipment manufacturer/Orıjinal ürün üreticisi) konusunda Avrupa’da yüzde 10 pazar payına sahip olmayı ve global ölçekte üretim ağını tamamlamış bir yapıya kavuşmayı hedefliyor.

Etiketler