Makaleler

Jel Akü Fiyatları

Gelişen teknolojiye bağlı olarak üretilen jel aküler, geniş bir kullanım alanına sahiptir. Elektrik enerjisine ihtiyaç duyan  her mekanizmaya uygunluk sağlayabilen bu aküler, enerjiyi daha sonra kullanmak için depolama özelliklerine sahiptir. Elektriğin olmadığı yerlerde de sıklıkla kullanılan jel aküler, elektronik cihazları çalıştırmada ve aydınlatmada kullanılabilmektedir. En önemli kullanım alanları ise; denizcilik sektörü, güneş enerji ve rüzgar enerjisi elektrik üretim sistemleridir. Bu akülerin, yenilenebilir enerji kaynakları üretiminde kullanılmasının en temel nedeni sıcaklığa, titreşime, çevresel koşullara dayanıklı olması ve bakım gerektirmemesidir. Ayrıca jel aküler, yüksek basınç durumlarında teknik özellikleri sayesinde elementleri kimyasal enerjiye dönüştürerek cihazdan çıkan gazı hemen uzaklaştırabilmektedir. Bahsettiklerimizin dışında bu aküler, suyu milimize edebilme özelliklerine sahiptirler ve saf suya ihtiyaç duymazlar.

Yukarıda bahsettiğimiz bu akülerin üretimini, firmamız gerçekleştirmektedir. Ürettiğimiz jel akülerin fiyatları ise akünün üretim yılı, markası, cycle değeri, garanti süresi gibi durumlara bağlı olarak değişmektedir. Firmamız, geniş bir üretim ağına sahiptir. Farklı teknik özelliklere ve çeşitli modellerde akü üretimini ve satışını gerçekleştirmektedir. Siz de kaliteli bir akü arıyorsanız  jel akü fiyatları için web sitemize göz atabilirsiniz.

Jel Akülerin Genel Özellikleri Nelerdir?

Daha önce jel akü fiyatları için üretim yılına, teknik özelliklerine ve garanti sürelerine göre fiyatlarının belirlendiğinden bahsettik. Peki bu akülerin genel özellikleri ve kullanım avantajları nelerdir?

Kuru akülerden biri olan jel aküler,  içinde jel-jöle kıvamında elektrolit bulundurmaktadır. Silika ve sülfürik asit birleşerek iyon transferleri gerçekleşmesi sonucunda bu jel kıvam sağlanmaktadır. Bu akülerin en önemli özelliklerinden biri derin deşarj olabilmeleridir. Sulu akülere oranla deşarja daha fazla dayanıklı olan bu aküler, yüksek oranlarda performans gösterirler.  Bu akülerin kullanım avantajları ise;

  • Jel aküler, diğer kuru ve sulu akülerin istenilen performansı sağlayamadığı mekanizmalarda ve alanlarda kullanılabilmektedir.
  • Bu aküler ek bir su ilavesine ihtiyaç duymadıkları için sızdırma durumlarında çevreye zarar vermezler.
  • Sulu akülere göre %75 daha çok kapasiteye sahiptirler. Bu da daha yüksek performanslarda çalıştıklarını göstermektedir.
  • Jel akülerde sıvı elektrolit bulunmadığı için elektrolit akıtma durumu da olmamaktadır. Bu da akünün bulunduğu ortama zarar vermeyeceğini gösterir.
  • Bu aküler, kolay şarj edilir ve uzun süre kullanılabilmektedir.
  • Jel aküler,  her türlü hava koşuluna dayanıklıdır.
  • Kuru akü ve sulu akülere oranla beş kat daha fazla verimlidir.

Yukarıdaki özelliklere ve daha fazlasına sahip olan jel aküler, farklı özelliklerde ve farklı markalar tarafından üretilebilmektedir. Bu durum akü fiyatları ve en ucuz akü fiyatlarını etkilemektedir. Siz de bütçenize uygun jel akü fiyatları için web sitemizdeki ürünleri inceleyebilirsiniz.

Jel Akünün Kullanım Alanları Ve Fiyatları

Jel aküler aşırı sıcak ve soğuk hava, darbe, titreşim gibi durumlara karşı dayanıklı olmasından dolayı ve diğer akülere göre yüksek performans göstermesinden dolayı kullanım alanları çok geniştir. Genellikle araba aküsü, binek araç aküleri olarak tercih edilse de, genel olarak bu akülerin kullanım alanları şöyledir;

  • Güneş enerji sistemleri ve rüzgar enerji sistemlerinde yoğun olarak kullanılmaktadır.
  • Telekomünikasyon sistemlerinde kullanılmaktadır.
  • Dayanıklı olmasından dolayı denizcilik sektöründe yoğun olarak kullanılmaktadır.
  • Yüksek performans gösterebilme özelliğinden ve uzun süre kullanılabildiğinden karavanlarda kullanılabilmektedir.
  • Golf aracı ve tekerlikli sandalyelerde de yüksek performansları sayesinde kullanılabilmektedirler.
  • Jel aküler, teknik özellikleri sayesinde mobil dükkanlarda da kullanılabilmektedirler.

Yukarıda bahsettiğimiz alanlarda ve daha fazlasında kullanılabilen jel aküleri, firmamız  üretimini ve satışını uzun yıllardır büyük bir özveriyle gerçekleştirmektedir. Son teknolojik ekipmanlarla ve profesyonel bir kadroyla hizmet sunan firmamız kaliteli, güvenli ve  her bütçeye uyan fiyatlardan hizmet sunmaktadır. Siz de kaliteli bir  jel akü arıyorsanız web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Her bütçeye uygun jel akü fiyatları için bize ulaşabilirsiniz.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayınız

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir