Makaleler

Araba Aküsü

Akü, elektrik enerjisini kimyasal enerjiye dönüştürerek depolayan bir araçtır ve motorlu taşıtların çalışır duruma gelmesini sağlamak amacı ile kullanılmaktadır. Elektrik enerjisini kimyasal enerjiye dönüştürebilen akü, ihtiyaç halinde kimyasal enerjiyi tekrar elektrik enerjisi haline çevirebilme özelliğine sahiptir. Akümülatör kelimesinin kısaltılmış hali olan akü, otomobillerin ateşlenmesini, marş, ışık ve diğer elektrikli aksamlarının çalışmasını sağlamaktadır.

Araba aküsü, tüm motorlu taşıtların en önemli parçaları arasında yer almaktadır. Firmamız bünyesinde satılan aküler, çevre dostu ve % 100 yerli malı olarak üretilmektedir. Yüksek verim ve uzun süre kaliteli kullanım olanağı sağlayan akülere sahip olmak için İnternet sitemiz üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. Firmamız bünyesinde ağır hizmet aküleri, binek araç aküleri, taksi aküleri, motosiklet aküleri, savunma sanayi aküleri, tarım aküleri gibi birçok akü çeşidinin satışı yapılmaktadır. Ayrıca web sitemiz üzerinden satışını yaptığımız araba aküsü markalarını inceleyebilir ve aracınıza en uygun aküyü yirmi dört ay garanti seçenekleri ile satın alabilirsiniz. Bizi tercih ederek korkmadan ve güvenle kilometrelerce yol alabilirsiniz.

Akü çeşitleri starter ve endüstriyel olarak adlandırılan, iki gruba ayrılmaktadır. Firmamızda her iki akü çeşidininde satışı yapılmaktadır. Endüstriyel aküler sanayi alanlarında kullanılmaktadır. Otomobil ve kamyon gibi araçlarda kullanılan akülere ise starter akü adı verilmektedir. Starter aküler amper ve voltajlarına göre farklılıklar göstermektedir.

Akü Çeşitleri Nelerdir ?

Araba aküsü, araçların en önemli yapı taşları olarak adlandırılabilmektedir. Akü çeşitleri içerik bakımından kurşun-ast, nikel-demir, gümüş-çinko ve nikel-kadminyum gibi çeşitlere ayrılmaktadır. Otomobiller için sıklıkla tercih edilen akü çeşidi kurşun-asit içerikli olandır. Asit-kurşun aküler de kendi aralarında sulu akü ve kuru akü olmak üzere iki gruba ayrılmaktadır. Bu çeşitler arasında en sık kullanılan akü çeşidi sulu olanlardır.

-Sulu Akü : Mevsim koşullarını göz önüne alarak, içine su eklemesi yapılan akülere sulu akü adı verilmektedir. Bu aküler, bakımlı akü adıyla da bilinmektedir. Özellikle yaz aylarında, sulu akülerin bakımına ekstra özen gösterilmelidir. Yaz aylarında akü suyu sık sık kontrol edilmeli ve su seviyelerinin plakanın altına düşmemesine özen gösterilmelidir. Ayrıca akünün şarjsız kalmamasına ve sarsıntılardan etkilenmemesi için doğru konumlandırılmasına dikkat edilmelidir.

-Jel Akü : Kuru araba aküsü çeşitlerinden biri olan jel aküler, içindeki elektrolitlerin jel olması nedeni ile bu adı almıştır. Jel aküler, diğer aküler gibi ekstra bakıma ihtiyaç duyulmadan kullanılabilmektedir. Jel aküler, bu nedenle adı  bakımsız akü olarak da anılmaktadır.

-Start-Stop Akü : Start-Stop teknolojisi ile üretilen otomobillerde, motor ihtiyaç duyulmadığı anda çalışmayı durdurmaktadır. Trafik lambalarında ya da yoğun trafik anında motorun durması, yakıt verimliliğinin büyük ölçüde artmasına katkı sağlamaktadır. Günümüz otomobillerinde kullanılmak amacı ile üretilen Star- Stop aküler, aracın ihtiyaç duyduğu sürekli enerjiyi sağlamak adına kullanılmaktadır. Bu aküler, yüksek kullanım ömrü ve yüksek şarj alma özelliği sayesinde diğer akülere göre daha sık kullanılmaktadır. Firmamızda aracınız ve ihtiyaçlarınıza uygun, birçok akü çeşidi bulunmaktadır.

ve amper olarak 60 amper akü, 72 amper akü, 105 amper akü ve çeşitleri olarak en çok kullanılanlarıdır.

Akü Bakımı Nasıl Yapılır ?

Akülerin uzun süre kullanım olanağı sağlaması için  periyodik bakımlarının düzenli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Araba aküsü çeşitlerinin düzenli bakımı yapılmadığında, araç performansı büyük ölçüde düşecektir.

-Akülerin görevlerini tam olarak yerine getirebilmesi için su seviyesinin düzenli olarak kontrol edilmesi gerekmektedir. Kullanım durumuna göre azalan akü suyunun, düzenli olarak doldurulması gerekmektedir.

-Akü sistemleri hassas bir yapıya sahip olmaları nedeniyle, metallerden uzak tutulmalıdır.

-Araç performansının aynı seyirde devam etmesi için akü sabitleme aparatları belirli aralıklarla kontrol edilmelidir.

– Olası sorunları azaltmak ve önlemek için kapalı sistem akülerin şarj seviyeleri zaman zaman kontrol edilmelidir.

Firma yetkililerimiz satın aldığınız ürünlerin bakımının nasıl yapılması gerektiği bilgisini sizler ile paylaşacaktır.

Akü Bakımı Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler ?

Araba aküsü bakımı yapılırken dikkat edilmesi gereken noktaları şu şekilde sıralayabiliriz.

-Akü üzerinde bulunan hava deliklerinin kapalı olmamasına dikkat edilmelidir.

-Akü üzerinde yağ ve yakıt kalıntısı olmamasına dikkat edilmelidir.

-Uzun süre kullanılmayan aküleri kullanılmadan önce karşılaşılabilecek sorunları önlemek adına, voltaj ve yoğunluk kontrolü yapılmalıdır.

-Özellikle kış aylarında akülerin donmasını önlemek için tamamen şarj etmek gerekmektedir.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayınız

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir